Mode- en theatervormgeving, zingen en acteren, Gonda Jonker

Gonda Jonker, zelfstandig

buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Fijn dat jullie op mijn site zijn gaan kijken. Ik werk als zelfstandig Trouwambtenaar.

Heel graag verzorg ik voor jullie een ceremonie om nooit te vergeten. Een persoonlijke, feestelijke en muzikale trouwceremonie die echt bij jullie past!

Welkom

Jullie gaan trouwen. Super!!!!

Een van de mooiste dagen in jullie leven. En nu? Er komt ineens zoveel op je af, zoveel om te regelen.....

Om te trouwen heb je sowieso een trouwambtenaar nodig. En het liefst eentje die bij jullie past; persoonlijk, gezellig en lekker relaxt. Heel graag verzorg ik voor jullie een ceremonie om nooit te vergeten. Een persoonlijke, feestelijke en muzikale trouwceremonie die echt bij jullie past, met een lach en een traan.

Jullie hebben geen zin in een saaie 1000 in een doosje ceremonie en zijn dus op zoek naar een BABS (trouwambtenaar) die het net even anders doet dan de rest en jullie speciale wensen rondom jullie bruiloft kan helpen verwezenlijken.

Iemand die ervoor zorgt dat jullie huwelijksvoltrekking een betekenisvol hoogtepunt is en niet een zakelijk momentje tussendoor.

Jullie willen graag een ceremonie waar jullie met een fijn gevoel op terug kunnen kijken en waarvan jullie en jullie gasten jaren later nog zeggen: “wat was dat een mooie trouwceremonie, bijzonder passend bij ons en uniek”.

 

Hoe maak je nu een ceremonie gezellig en intiem in deze tijd? Misschien kan ik jullie helpen als jullie een trouwceremonie willen die persoonlijk, ongedwongen en anders is.

Want daar kan ik voor zorgen en daarnaast zing ik er ook nog eens bij. Dit maakt het nog specialer.

En als jullie ervoor kiezen, kan ik ook heerlijke sfeermuziek en gezelligheid op de achtergrond verzorgen tijdens jullie taart&toost of diner.

Jullie trouwdag is compleet persoonlijk!

Door mijn jarenlange theaterervaring weet ik de balans tussen ernst en humor goed te vangen, spreek ik makkelijk in het openbaar en kan ik goed inspelen op onverwachte situaties.

Ik vind het iedere keer weer een grote eer als ik word gevraagd om 2 mensen in het echt te mogen verbinden.

 

 

Voor mij is muziek onlosmakelijk verbonden tijdens een prachtige huwelijksdag. De keuze van het bruidspaar voor muziek zorgt al meteen voor een persoonlijk verhaal. En wat is er nu mooier dan een live gezongen lied tijdens de ceremonie zelf.

Misschien hebben jullie samen wel een speciaal lied wat jullie heel dierbaar is en wat staat voor jullie liefde samen. Een lied dat over jullie gaat of waarbij je altijd aan de ander moet denken of aan een bijzonder moment in jullie leven. Ik vind het dan fantastisch om dit lied dan tijdens jullie ceremonie voor jullie te zingen of te laten zingen.

Om het nog persoonlijker te maken kan ik ook een lied op maat schrijven, over jullie of als een verrassing voor elkaar. Misschien hebben jullie een mooie tekst of een gedicht die ik voor jullie op muziek mag zetten.

 

Alles is bespreekbaar. Als je liever alleen een speech wilt zonder gezongen lied behoort dit natuurlijk ook zeker tot de mogelijkheden.

 

Werkwijze:

 • Allereerst zie ik jullie aanvraag tegemoet en zal ik jullie bellen om geheel vrijblijvend een gesprek te plannen, of bij jullie of bij mij thuis, of ergens halverwege. In dit gesprek kunnen jullie al jullie vragen stellen en jullie wensen kenbaar maken omtrent jullie ceremonie. Zo leren we elkaar kennen en kunnen jullie kijken of ik bij jullie pas. Voelt het goed, dan zetten we de volgende stap.

 

 • Jullie ontvangen een offerte met opties en sturen die ondertekend aan mij terug.

   

 • Wanneer jullie bij de gemeente melding aan doen van jullie voorgenomen huwelijk(4-6 maanden van te voren) geef je gelijk aan te kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Ik zorg dan voor de benodigde documenten en eventueel contact met de gemeente.

   

 • Het 2de gesprek (4-5 weken voor de trouwdatum) is een uitgebreid gesprek waarin ik graag meer over jullie en jullie relatie wil weten. Aan de hand van jullie verhalen maak ik een speech op maat waarin liefde en emotie worden gecombineerd met een leuke dosis humor. Natuurlijk hoor ik ook graag of ik een lied voor jullie tijdens de ceremonie mag zingen en welke dit dan is, of dat er andere muzikale wensen zijn die ik kan verzorgen. Ik hoor ook graag van jullie of ik andere mensen mag gaan benaderen voor informatie over jullie.

   

 • Ongeveer 2-3 weken voor jullie trouwdag spreken we nog eens af. Deze keer bij jullie thuis. We bespreken dan de details van de trouwceremonie. Het is leuk om jullie ceremoniemeester erbij uit te nodigen.

   

 • Tussentijds in aanloop naar de huwelijksdag houden wij contact via mail, whatsapp of telefonisch,zodat ik perfect voorbereid ben voor

  jullie GROTE DAG.

   

 • Bij een ceremonieel huwelijk zorg ik voor de ceremoniële akte.

   

 • Hebben jullie kinderen? Dan is het leuk om ook voor hen een speciale akte te hebben die ze mogen ondertekenen. Dat is een leuke herinnering aan jullie bijzondere dag.

   

 • De benodigde zang- en geluidsapparatuur neem ik zelf mee.

   

 • Op jullie trouwdag ben ik ongeveer 1,5 uur van te voren aanwezig. Het liefst nog voordat jullie gasten arriveren. Zo kan ik in alle rust de geluidsinstallatie opbouwen en testen, me omkleden en nog even een praatje met jullie maken.

   

 • En dan kan er getrouwd worden.....Jullie maken je entree zoals jullie dat graag willen en we starten de trouwceremonie.

   

 • Jullie huwelijksceremonie wordt een prachtige kick-off van een liefdevol en gelukkig huwelijksleven samen!

 

 

Locaties

Beëdigd en benoemd trouwambtenaar:

Om voor de wet een huwelijk te mogen sluiten moet je als trouwambtenaar beëdigd zijn of benoemd. Een beëdigd trouwambtenaar is vaak gekoppeld aan een gemeente. Elke gemeente in Nederland mag zelf de voorwaarden bepalen met betrekking tot de benoeming van een BABS voor 1 dag. Het kan dus zomaar zijn dat de gemeente van jullie géén benoemingen verstrekt aan een zelfstandig trouwambtenaar. Dan kun je natuurlijk gaan kijken naar andere opties.

 

Een wettelijke of ceremoniële huwelijksvoltrekking:

Als zelfstandig trouwambtenaar kan en mag ik overal in Nederland huwelijken voltrekken.

Jullie willen trouwen op een speciale locatie, maar die blijkt geen officiële trouwlocatie te zijn, je wilt of op een specifieke dag of tijdstip die niet bij de gemeente is toegestaan, dan kunnen jullie kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Jullie gaan dan naar het gemeentehuis om (gratis) je handtekening te zetten op de formele huwelijksakte. Vervolgens is de dag die jullie kiezen dé dag van jullie trouwceremonie en feest plaatsvindt. Er kan dan ook een akte ondertekend worden (deze is alleen niet rechtsgeldig) en ik zorg voor een trouwboekje. Helemaal zoals jullie het willen! Op deze manier kun je trouwen waar, wanneer en hoe ja maat wilt. Of het nu is in het bos, op het strand, in het buitenland, op een schip of in je eigen achtertuin.

 

 

Tarieven

Tarieven:

Ik vind het een grote eer als jullie mij kiezen als jullie trouwambtenaar. Jullie willen trouwen en een ceremonie die echt helemaal bij jullie past. Dat wil ik ook heel graag.

Om jullie ceremonie mooi en uniek te maken, steek ik zo'n 20 uur in alle voorbereidingen. In deze tijd zit het verzamelen van informatie bij en over jullie, ook bij vrienden en familie en het uitzoeken van de muziek. Deze input verwerk ik tot een persoonlijke speech.

Ik trouw jullie al vanaf € 795,00 inclusief.

Heb je vragen over bijvoorbeeld de kosten van een lied op maat, neem dan vrijblijvend contact met me op.

 

Eventuele extra kosten:

-In geval van een burgerlijk huwelijk moet de gemeente waarin jullie trouwen mij voor één dag benoemen als hun buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (1-dags BABS). De regels en kosten rondom 'benoeming voor één dag, verschillen per gemeente.

 

-Leges van de gemeente waar jullie trouwen

 

-Zang tijdens de receptie/taart en bubbels

 

-Zang tijdens het huwelijksdiner

 

-Typetjes die rondlopen

 

-Reiskosten: 0,21 eurocent per kilometer (van en naar Zuidhorn)

 

 

Contact

 

Voor meer info:

Gonda Jonker

06-52632282

www.demuzikaletrouwambtenaar.nl

info@demuzikaletrouwambtenaar.nl